kertészeti munkatárs

A kertészeti szakma kifejezetten izgalmas és érdekes

A kertészkedés korát éljük. Rengetegen vannak tisztában azzal, hogy mennyire fontos a sövényt rendesen lenyírni és megfelelően odafigyelni arra, hogy a környék is rendezettséget mutasson. Mit érdemes tenni annak érdekében, hogy ez tényleg így is legyen – és mindig így maradjon? Íme, néhány praktikus tipp, melyet szinte kötelező megfogadnia mindazoknak, akik szeretnének jó kertészeti munkatársat.

Hol tanulhatod ki a szakmát?

Az első kérdés – amely minden nebuló fejében felmerül – hogy mégis hol lehet a szakmát kitanulni? A válasz az, hogy technikumokban vagy főiskolán. Érdemes inkább főiskolai képzést választani, hiszen ez sokkal részletesebb és szakmaibb támogatást nyújt, mint egy két éves tanfolyam. Fontos lehet még egyéb képzéseket is elvégezni – például mezőgazdasági gépszerelőit vagy traktorvezetői engedélyt.

Külföldön is van igény erre a munkára?

Természetesen igen, külföldön is keresnek jó kertészeket, és kerestek mindig is. Bécsben, Svájcban, Floridában – nem mindegy? Mindenhol kell a jó szakember, és mindig szükség van arra, hogy valaki a sövényt lenyírja, a gereblyézési munkát elvégezze. Ráadásul meg is becsülik a szakemberek munkáját a megfelelő agglomerációban.

Mennyibe kerül a kertész munkadíja?

Attól függ, hogy milyen konstrukcióban tudtok megállapodni – de általában 3-4000 Ft / óra díjon tudunk valakit külsős vállalkozóként megbízni a különféle feladatokkal. Ez persze függ a szaki referenciáitól, végzettségétől, profizmusától és attól, hogy mennyire gyorsan és hatékonyan dolgozik.

A növénybiológus már egy komoly foglalkozás

A növénybiológus már egy elég komoly foglakozásnak számít. Itt tisztában kell lenni a különféle növények genomjával és géntérképével – amely komolyabb biológiai ismereteket igényel, követel meg. Nagyon fontos, hogy tisztán lássuk, hogy milyen éghajlati igényekkel rendelkeznek a különféle növények.

Sokszor kell fóliában is dolgozni – de ez csak még érdekesebbé és izgalmasabbá teszi az egész munkát, és a kutatók szeretik azt, amikor komplexen kell értékelniük egy adott jelenséget, szituációt, melyet minden lehetséges tekintetben meg kell tudni magyarázni a történések és különféle hatások függvényében.

Kép forrása: Pxhere

Hirdetés (X)

Kapcsolódó bejegyzések

Írd be, amit keresel és nyomd meg az Enter billentyűt a kereséshez. A visszavonáshoz nyomd meg az ESC gombot.

Vissza az elejére