szerszámok

Alapvető szerszámok, amiket muszáj beszerezned

Nem kell szakembernek, vagy a barkácsolás szerelmesének lenni ahhoz, hogy beszerezzük a legfontosabb szerszámokat otthonra. Hiszen nincs annál bosszantóbb, amikor be kéne ütni egy szöget, de nincs mivel.

Előfordulhat, hogy bizonyos dolgokat nem érünk el, például a házimunka során, ezért egy létra nélkül szintén el vagyunk veszve. Ebben a bejegyzésben áttekintjük, melyek is a legfontosabb, legalapvetőbb szerszámok a háztartásban.

Miért fontos, hogy rendelkezzünk otthon a legalapvetőbb szerszámokkal?

Az egy dolog, hogy a különböző helyzetekre való tekintettel megvásároljuk az általános felhasználású szerszámokat, amelyek mindig jó, ha vannak otthon. Érdemes megismerkedni a használatukkal is. Így nem kell szakembert hívni, munkadíjakat fizetni, ha felmerül valamilyen javítási munka.

Előfordulhat, hogy azonnal kell megoldani egy problémát, például az éjszaka közepén elkezd csöpögni a csap. Ilyenkor sem biztos, hogy türelmesen szeretnénk várakozni egy ráérő szakemberre.

Lehetnek továbbá komolyabb céljaink is, például a barkácsolás terén. Miféle kezdő ezermesterek lennénk, ha még egy kalapács, vagy kombinált fogó se lenne nálunk?

Amennyiben pedig igazi szakember vagy, valószínűleg a következő bekezdések nem fognak annyi meglepetéssel bírni. Másrészt viszont megtudhatod, mi a különbség a különböző szerszámok, például a létrák között, és milyen szempontok alapján érdemes kiválasztani a megfelelő típust.

Nélkülözhetetlen szerszámok a háztartásban

Amikor az ember elkezd ismerkedni a barkácsolás alapjaival, a legelső dolgok egyike, hogy bever egy szöget a kalapáccsal, vagy használ egy csavarhúzót. Aligha kell magyarázni a két szerszám nélkülözhetetlenségét.

Ahhoz, hogy lemérjük a távolságokat, és könnyebben dolgozzunk, nem hiányozhat otthonról legalább egy mérőszalag sem. A többfunkciós kombinált fogó, és az imbuszkulcsok, vagyis kulcskészlet beszerzése szintén alapkövetelmény, ahogyan a fúróké is. Ha pedig ki kell cserélni a villanykörtét, vagy le kell szedni a függönyt, szükség lesz egy létrára is. A biztonság érdekében továbbá érdemes védőszemüveget- és kesztyűt használni, hiszen egy váratlan mozdulat is komoly sérüléseket okozhat.

Összefoglalva ezek azok az alapvető szerszámok, eszközök, amelyeknek minden háztartásban ott a helye:

  • csavarhúzó,
  • fúrógép,
  • kalapács,
  • kombinált fogó,
  • kulcskészlet, imbuszkulcsok,
  • létra, fellépő,
  • mérőszalag,
  • védőfelszerelések.

Nem mondjuk, hogy ezekkel már professzionális szinten lehet barkácsolni, de azt igen, hogy a legáltalánosabban előforduló házimunkák, otthoni feladatok elvégezhetők.

Mi alapján válasszunk létrát?

A létra nem olyan, mint egy csavarhúzó, vagy kalapács, ami bárhol elfér. Praktikusság szempontjából tehát nagyon nem mindegy, hogy döntünk, de más tényezőket is érdemes figyelembe venni a megfelelő létra kiválasztása során. Az első és legfontosabb természetesen a biztonság.

Napjainkban például a régen divatos fa létrák helyett számos egyéb alternatíva oldalán tehetjük le a voksunkat, például az alumíniumból készült típusok mellett. Az alumínium létra segítségével nagyobb magasságokba is felmászhatunk, ha ki kell cserélni egy villanykörtét.

Festés, és egyéb ház körüli feladatok során szintén nagyon hasznos szerszám. Ráadásul tartós, komoly ellenálló képességgel bír. Célszerű minél több, akár hét lépcsőfokú létrát vásárolni, a maximális kihasználás érdekében.

alumínium létra
Kép forrása: Zákány Szerszámház

Hol szerezhetem be a szükséges szerszámokat?

Egy szerszám vásárlása esetén is nagyon fontos, hogy megbízható helyről vásároljunk. A Zákány Szerszámház kínálatában megtalálhatóak a legalapvetőbb eszközök, létrák, amelyekre szükség lehet a mindennapok során. Ha pedig valaki többre vágyik, akkor sem kell elkattintani, hiszen a széles választék, és a jó minőségű gyártók termékei között tovább válogathat.

Amennyiben további kérdés merült fel, kollégáink készséggel állnak rendelkezésre, akiktől a garanciával, rendeléssel és átvétellel kapcsolatban is lehet érdeklődni.

Képek forrása: Pixabay; Zákány Szerszámház

Hirdetés (X)

Kapcsolódó bejegyzések

Írd be, amit keresel és nyomd meg az Enter billentyűt a kereséshez. A visszavonáshoz nyomd meg az ESC gombot.

Vissza az elejére