szobanövények elhelyezése

Hogyan válasszuk ki a tökéletes helyet szobanövényeinknek?

Mindannyian nagyon szeretünk a természetben időt tölteni, legyen szó egy kirándulásról vagy a kertünkben eltöltött kávészünetről. Azok számára azonban, akiknek nincs saját kertjük, kicsit nehezebb dolguk van. Szerencsére a megfelelő szobanövényekkel te is közelebb tudod hozni a természetet.

A lakás méreteinek, elrendezésének és a fényviszonyoknak függvényében fontos átgondolnod, hogy melyik szobanövényt hol érdemes elhelyezned. Nézzük meg együtt, hogy hogyan válasszuk ki a tökéletes helyet szobanövényeinknek.

Hálószoba

Elsődlegesen fényigény alapján érdemes kiválasztani a növényeket és azok helyét, hiszen a locsolás mértékét bármelyik szobában tudjuk szabályozni. A hálószobák többsége az idő nagyrészét félhomályban illetve sötétségben tölti, így ide érdemes azokat a növényeket csoportosítani amelyek nagyon kevés fénnyel is boldogulnak. Elsődlegesen az éjjeliszekrényre érdemes elhelyezni őket, ahol a szoba középpontjában lehetnek.

Nappali és környéke

A fényigényesebb darabokat érdemes tágasabb, jobban megvilágított helyekre tenni, ahol el tudnak terülni, esetleg futtatni tudjuk őket. Fontos, hogy a fényigényes növények szinte egészét kell, hogy érje a napfény, ezért a padló helyett felrakhatjuk őket egy komódra, melyek biztos tárolást adnak. Ez sokkal jobb megoldás, mint a szekrény teteje, hiszen a komódok alacsonyabb kialakításuk miatt több napfény éri majd a rajtuk elhelyezett növényeinket.

Természetesen a tökéletes hely megtalálása mellett a tárolás is fontos szempont. Ebben segítségedre lehetnek a különböző virágtartók és cserepek, ahogy előzőleg említésre került, ezek is meg tudják akadályozni a padló magasságában lévő hidegebb légáramlatok kedvezőtlen hatásait.

A növények fejlődésében és élettartamuk hosszának megőrzésében nagyon fontos szerepet játszik a tökéletes elhelyezés. Ha otthonunk adottságai nem egészen felelnek meg a növénytartás feltételeinek, nem kell elkeserednünk, rengeteg erre kitalált kiegészítővel szerelhetjük fel lakásunk minden egyes pontját, hogy minél közelebb hozzuk a természetet.

Kép forrása: Shutterstock / Szerző: stef brown

Hirdetés (X)

Kapcsolódó bejegyzések

Írd be, amit keresel és nyomd meg az Enter billentyűt a kereséshez. A visszavonáshoz nyomd meg az ESC gombot.

Vissza az elejére