home office

Munkás mindennapok otthonos környezetben? Igen!

A home office térhódítása, ezzel együtt pedig az irodai környezet átalakulása óhatatlanul magával hozta a munkaterület megformálásának újraértelmezését. Egy jól megtervezett munkahely nemcsak a produktivitást növeli, hanem a munkavégzés minőségét és a jó közérzetet is támogatja.

Az alap kétségtelenül az asztal

Az íróasztalok széles spektrumot bejáró palettájából kulcsfontosságú azt a variációt kiválasztani, ami ténylegesen minden egyéni igénynek maradéktalanul megfelel. Az ideális modell nem csupán a leggyakrabban alkalmazott munkaeszközök biztonságos tárolására alkalmas, hanem számtalan egyéb tevékenység „színterévé” is válhat, mint például tárgyalás, kávézás, alkotás.

Ezek a leglényegesebb paraméterek!

A vásárlásnál megéri figyelembe venni a rendelkezésre álló terület nagyságát, az asztal ergonómiáját és a tárolási lehetőségeket. Egy jól megválasztott variáns elegendő helyet biztosít a számítógépnek, az iratoknak és az egyéb elengedhetetlen technikai kütyüknek, miközben támogatja a helyes testtartást a hosszú munkaórák során.

Ami az asztal magasságát illeti, a 65 és 75 centiméter közötti érték a legtöbb embernek ideális, míg a szélesség tekintetében csak az számít, hogy mennyi tárgyat szeretnénk elhelyezni az asztalon, asztalban. Ennek a jelentőségét nem érdemes alábecsülni!

Milyen bútordarab járulhat hozzá a még tökéletesebb komfortérzethez?

Az irodai székek közötti szemezgetés szintén prioritást élvez, hiszen megfelelő kitámasztás nélkül könnyen alakulhatnak ki hát- és nyakfájdalmak. Érdemes olyan konstrukciót keresni, ami ergonomikus kialakítású, állítható magasságú és támlájú, így bebiztosítható a test megfelelő támogatása.

Ami az állítható ülőrész magasságát illeti, a 45 és 55 centiméter közötti érték elegendő mozgásteret biztosít. Egy valóban testre szabott szék nemcsak a kényelemért felelős, hanem a munkavégzés hatékonyságáért is.

Mitől válhat még természetesebbé a közeg?

A munkakörnyezet aprólékos megtervezésének egyik gyakran alábecsült eleme a természet jelenléte. A zöld növények nem kizárólag esztétikailag tehetik kellemesebbé a munkaterületet, de javíthatják a levegő minőségét, csökkenthetik a stresszt, egyúttal növelhetik a kreativitást.

Egy jól elhelyezett szobanövény, bizonyítottan pozitív hatást gyakorolhat a mentális jólétre, és segíthet fenntartani a munka és a magánélet közötti egyensúlyt. A növények babusgatása ráadásul lehetőséget biztosíthat a munka közbeni rövid szünetekre.

Ezek az apró pihenőidők hozzájárulhatnak az elme frissességének megőrzéséhez, sőt a fizikum épségének megtartásához, mivel már pár lépés, esetleg nyújtógyakorlat bevetése sokat adhat hozzá az optimális komfortérzethez.

Kép forrása: Adobe Stock / Szerző: 22Imagesstudio

Hirdetés (X)

Kapcsolódó bejegyzések

Írd be, amit keresel és nyomd meg az Enter billentyűt a kereséshez. A visszavonáshoz nyomd meg az ESC gombot.

Vissza az elejére