nyíllevél szaporítása

Nyíllevél szaporítása dugványozással

A nyíllevél (Syngonium podophyllum) Közép-Amerikából származó növény, mely nyílhegyre emlékeztető leveleivel díszít. Ezt a kedvelt szobanövényt a tavaszi és nyári hónapokban nagyon egyszerűen szaporíthatjuk, akár saját magunk, akár ismerőseink, barátaink számára.

A dugványozás, mint szaporítási módszer a különlegesebb, színes levelű fajok, például a rózsaszín nyíllevél esetében is alkalmazható. A szaporításhoz vágjunk le leveles hajtásokat és állítsuk őket egy pohár vízbe, a gyökereztetés ideje alatt cseréljük a vizet.

Ha a növénynek léggyökerei vannak a szár mentén, akkor válasszunk le egy olyan szárrészt, melyen gyökerek találhatók. Ezek a dugványok még nagyobb eséllyel gyökeresednek meg.

Néhány hét elteltével azt látjuk majd, hogy elkezdenek kifejlődni a gyökerek. A gyökerek nagyjából egy hónap alatt megerősödnek annyira, hogy a dugványokat elültethetjük cserépbe. Az ültetéshez jó vízáteresztő típusú virágföldet használjunk és gondozzuk a fiatal növényeket a kifejlett példányokhoz hasonlóan.

Kép forrása: Freepik

Forrás: How to Propagate Arrowhead Plant

Ha szeretnél még többet megtudni a nyíllevélről az alábbi cikkeinket is érdemes lehet elolvasnod:

Kapcsolódó bejegyzések

Írd be, amit keresel és nyomd meg az Enter billentyűt a kereséshez. A visszavonáshoz nyomd meg az ESC gombot.

Vissza az elejére