szobanövények

Virágzó szobanövények, amelyek feldobják az őszi időszakot

Lassan vége  a nyárnak, szomorúan de tudomásul vesszük, rövidülnek a napok és egyre kevesebb fény jut majd a lakásba. Hiányozni kezd majd a sok zöld, főként ha elég sötétek a helyiségek.

Hogyan tudjuk pótolni a nyarat a lakásban?

Sok olyan szobában tartható növényt ismerünk, amelyek ebben az őszi- téli időszakban virágoznak, így nem kell lemondani a kerti érzésről ilyenkor ősszel sem.

Melyek azok a növények amelyek ilyenkor virágoznak?

A következő felsorolásban megtalálható növények egész ősszel, sőt van amelyik télen is nyílik. Természetesen vannak köztük olyan példányok, amelyek nehezebben gondozhatóak.

Korallvirág

Sok napfényt és lehetőleg közvetlen napfényt igényel, de nem bírja a túl gyakori öntözést. Ha így tartjuk az őszi szobát virágba fogja borítani.

Jázmin

A jázmin nemcsak szép, de illatos is. Tartása azonban elég bonyolult, mert kúszónövény lévén a hajtásait egy drótra kell vezetni. Elvirágzás után a kívánt formára lehet visszavágni. A jázmin a langyos környezetet szereti és inkább a félárnyékban érzi jól magát.

Orchidea

Az orchidea szinte egész évben virágzik, így ősszel is, szereti a világos helyeket, a pangó vizet viszont nem kedveli.

Fokföldi ibolya

A fokföldi ibolya az alulról öntözést szereti és a világos helyeket de a közvetlen napsütést nem, viszont arra vigyázni kell, hogy a földje mindig nedves legyen.

Ciklámen

Szeptemberben kezd virágozni és egész ősszel sőt még télen is díszíti a lakást. Szereti a napfényt és a hűvös levegőjű helyiségeket.

Háromszögletű madársóska

Nyár közepétől az ősz elejéig virágzik, de a mélybordó – lilás levelei akkor is mutatósak ha nem virágzik éppen.

Vitorlavirág

Az egyik legigénytelenebb növény a felsoroltak között, ideális a fürdőszobában is. Kedveli a párás, sötét helyeket, egész évben virágzik.

Fokföldi kankalin

Ez egy csodás kis virágokat bontó növény amely többféle színben létezik. Szereti a hűvös levegőt és a napsütést, az sem zavarja ha néha kiszárad.

Amarillisz

Nagyon látványos virágzatú szobanövény, amely a erős napfényt igényel, ezért az ablakba állítva a legjobb helyen van. Csak akkor öntözzük ha a föld teteje már száraz.

Karácsonyi kaktusz

Szereti a párás levegőt, földje sose száradjon ki teljesen, de ne öntözzük gyakran. Fürdőszobában szeret lenni, de a párologtató közelében is jó helye van.

Begónia

A begónia bájos virágzattal rendelkező, melegkedvelő növény hiszen legalább 16 fokra van szüksége, akkor érzi jól magát. Rendszeres locsolásra van szüksége, de a pangó vizet nem tűri, inkább csak nedves legyen a földje.

Akkus gépek vásárlása szerszám webáruházból ma már természetes, érdemes megbízható márkát választani, minőségi kínálatból a Szerszámváros webáruházból. Itt szerezhetünk minden olyan eszközt, ami barkácsoláshoz, például egy új virágtartó állvány összerakásához szükséges.

Összegezve

A nappalok rövidülése ellenére jól érezhetjük magunkat a lakásunkban, ha bevisszük a nyarat a szobába virágzó növények formájában. Vannak bőven olyan növények, amelyek nemcsak ősszel, hanem még télen is nyílnak, lehet válogatni belőlük.

Kép forrása: Pexels

Hirdetés (X)

Kapcsolódó bejegyzések

Írd be, amit keresel és nyomd meg az Enter billentyűt a kereséshez. A visszavonáshoz nyomd meg az ESC gombot.

Vissza az elejére