ingatlan vásárlás

Mennyire számít a kert ingatlan eladáskor vagy vásárláskor?

Az ingatlanpiac dinamikus és folyamatosan változó, és az ingatlanok értéke az idő múlásával változik. Azonban egy dolog, amely fontos marad az ingatlanok értékének meghatározásában, az a kert állapota. A kert jelentőségét egy ingatlan vásárlásakor vagy eladásakor nem szabad alábecsülni, mivel a kert állapota jelentősen befolyásolja az ingatlan árát és az életminőséget.

Ha vásárlás előtt állunk, akkor érdemes odafigyelni az ingatlan kertjére is. Egy rendezett, szép kert nem csak esztétikai, de funkcionális előnyökkel is rendelkezik. Egy jó kertben lehetőség van kikapcsolódni, sportolni, grillpartit rendezni vagy egy kerti parti helyszínéül szolgálni. Az ingatlan értékének meghatározásakor a kert állapota legalább olyan fontos, mint az ingatlan épületeinek állapota. Egy jó állapotban lévő kert az ingatlan értékét akár 10-15%-kal is növelheti.

A kert természetesen nem csak házak esetében bír fontos szereppel, sőt, ha valaki eladó lakás kereséssel foglalkozik, akkor egy esetleges kert, vagy kertrész hozzáférés sokkal nagyobb előnyt biztosít az adott lakásnak. A megveszLAK.hu, Magyarország egyik legnépszerűbb, országos ingatlan hirdetési portálján még külön menüpontot is található kertkapcsolatos lakás néven, így az ilyen lakások megtalálása sokkal gyorsabb és egyszerűbb lehet.

Ha pedig ingatlan eladásról van szó, akkor érdemes befektetni az ingatlan kertjébe, hogy az minél vonzóbbá váljon a vevők számára. A kert rendezettsége, szépsége és funkcionalitása javíthatja az eladó ház értékét és vonzerejét a potenciális vevők szemében. Az eladás előtt érdemes megbizonyosodni arról, hogy a kert nincs elhanyagolva, a fű rendszeresen nyírva van, a növények és virágok gondozottak és az egész kert átlátható és rendezett.

Ha az ingatlanhoz tartozó kert állapota nem megfelelő, akkor az ingatlan értéke csökkenni fog. Az elhanyagolt, ápolatlan kertek riasztóak lehetnek a vevők számára, és nagyobb erőfeszítéseket igényelnek az értékesítéshez. Egy elhanyagolt kert negatív hatással lehet az ingatlan árára, és a potenciális vevők számára negatív képet festhet az ingatlanról.

Kép forrása: Pexels

Hirdetés (X)

Kapcsolódó bejegyzések

Írd be, amit keresel és nyomd meg az Enter billentyűt a kereséshez. A visszavonáshoz nyomd meg az ESC gombot.

Vissza az elejére